
Tuesday, April 27, 2010
Thursday, April 15, 2010
Saturday, April 10, 2010
Special Promotion!!

Cupcake Fondant untuk hantaran, diskaun 20%
Kek Fondant Hantaran 8" ( bulat) / 7" ( empat segi), Rich fruit cake/ choc. moist cake bermula dari RM80 (bergantung pada corak dan design)
*** Untuk mendapatkan harga tawaran isyimewa tersebut, tempahan haruslah dibuat seawal 1 bulan dari tarikh yg diperlukan
untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi ME's Delight
Friday, April 9, 2010
Award

Terima Kasih pada Syura yg sudi bg award ni kat saya.tak pernah dapat award dr sesaper...terima kasih bebanyak ye...ni link syura:
http://syurahomemade.blogspot.com/
Seperti yg disyaratkan, untuk award ini saya mestilah:
1- Thank & link the person that gave you the award
2- Pass the award onto 15 bloggers you've recently discovered & think are fantastic
3- Contact said blogs & let them know they've won the award
4- State 7 things about yourself
7 benda pasal diri saya:
1- suka baking membaking
2- suka melukis
3- minat seni kra x kira dr benda yg boleh dimakan atau tidak
4- minat sukan bermotor
5- suka makan angin
6- favourite food ...pizza...
7- suka mencuba benda baru..terutamanya kalau ada benda baru je pasal baking membaking ni, saya suka untuk cuba...
15 bloggers yg saya nk bg award ni ialah:
1- http://citarasawan.blogspot.com/
2- http://yummylicious-jun.blogspot.com/
3- http://sue-hasue.blogspot.com/
4- http://elianashomemadecake.blogspot.com/
5- http://littlestorecraft.blogspot.com/
6- http://ayulicious-cakes.blogspot.com/
7- http://anrdelights.blogspot.com/
8- http://oyisbabyjourney.blogspot.com/
9- http://anismagicfingers.blogspot.com/
10- http://marsha-marshashahirnnia.blogspot.com/
11- http://mamatierakitchen.blogspt.com/
12- http://batrisyiadelightscake.blogspot.com/
13- http://nashwacake.blogspot.com/
Tuesday, April 6, 2010
gambar kek gula hangus
Saturday, March 27, 2010
resipi kek gula hangus
Bahan-bahan ( 1 biji kek )- 7 inci 4segi
Untuk gula hangus:
210 g gula
240 g air
80 g butter
Untuk kek:
6 biji telur
160 g susu pekat
180 g tepung gandum *
2 1/2 sudu kecil baking soda *
* Bahan2 ini diayak bersama
Cara-cara
Gula hangus: Masak gula di dalam sebiji periuk sehingga berwarna keperangan. Kemudian, tambah air dan kacau sehingga gula larut dalam air semula.
Tambah butter, tutup api dan biar butter cair dlm gula hangus tu. Ketepikan.
Pukul telur sedikit dengan hand whisk. Tambahkan susu pekat dan kacau hingga sebati.
Masukkan tepung yg telah diayak bersama baking soda tadi ke dalam bancuhan telur dan kacau sehingga sebati.
Tambahkan gula hangus ke dalam adunan dan gaul sebati.
Sapukan sedikit butter ke dalam loyang pembakar dan alas dgn kertas baking. Tuangkan adunan ke dalam loyang dan biar selama 5-10 minit supaya baking soda dpt bertindak balas.
Bakar adunan di dalam oven selama 1 jam pada suhu 180 deg C. Siap, dan hidangkan
**gambar nnt saya upload kemudian ye..
